Näyttö jossa näkyy verkkokauppa

Paras verkkokaupparatkaisu 2020

Paras verkkokaupparatkaisu 2020

Yrityksen tuotteet ja palvelut olisi viimein aika saattaa valtakunnallisen tai jopa kansainvälisen yleisön saataville netin puolelle, laajentaa liiketoimintaa tai aloittaa peräti kokonaan uusi yritystoiminta verkkokaupan muodossa. Lukuisten eri vaihtoehtojen määrä, vaihtelevat ominaisuudet, hinta ja kertakaikkinen valinnan vaikeus aiheuttavat kuitenkin jo ajatustasolla hikikarpaloiden kohoamista otsalle, tai kiinnostus asian perusteelliseen googletteluun on nollissa. Kuulostaako tutulta?

Eri verkkokaupparatkaisuja on nykyään tarjolla lähes joka sormelle; on suomalaista, ulkomaista, jotain siltä väliltä – kuukausimaksullista ja maksutonta, paljon muokattavissa olevaa ja aina samasta muotista valettua. Ei siis ihmekään, että ilman perusteellista perehtymistä asiaan saattaa oman verkkokaupan avaaminen tuntua ensi alkuun ylitsepääsemättömän vaivalloiselta hommalta.

Hieman helpottaaksemme täydellisen verkkokaupparatkaisun löytämistä juuri sinun yritystoiminnallesi, lähdimme vertailemaan seitsemää eri tarjolla olevaa vaihtoehtoa!

1. Shopify

Shopify on varmastikin yksi tämän hetken kovimmassa nosteessa olevista verkkokaupparatkaisuista, kiitos erityisesti sen, että se on suorastaan optimoitu suosittuun dropshipping-liiketoimintamalliin. Shopify sopii silti erinomaisesti myös täysin “tavallisen” verkkokauppatoiminnan pyörittämiseen, oli kyseessä sitten pieni tai keskisuuri yritys.
 
Shopify-verkkokauppa on kokonaisvaltainen verkkokauppapalvelu, eli sen käyttöönotto ei vaadi asentamista omaan webhotelliin, vaan kaikki toimii Shopifyn omalla turvallisella palvelintilalla. Tämä helpottaa hommaa siinä mielessä, ettei sinun tarvitse miettiä parhaan hinta-laatusuhteen omaavan palveluntarjoajan etsintää itsenäisesti, vaan kaikki tarjotaan valmiina pakettina. Kuten kaikissa tällaisissa verkkokauppapalvelussa, myös Shopifyn kohdalla on kuitenkin vahvasti suositeltavaa investoida vähintäänkin oman domainin hankkimiseen.
 
Kauppaan integroitavissa olevat maksutavat sisältävät runsaasti myös suomalaisille tuttuja ja helposti käytettävissä olevia maksutapoja ja -välittäjiä, kuten esimerkiksi Klarnan, Svean, Checkoutin ja PayPalin. Ennakoivissa kululaskennoissaan on hyvä ottaa huomioon, että käytännössä kaikki maksunvälittäjät veloittavat jokaisesta transaktiosta oman prosentuaalisen tai/ja kiinteän provisionsa, jonka lisäksi myös Shopify ottaa jokaisesta maksutapahtumasta välistä 0,5-2% transaktiomaksun. Kaikenkaikkiaan tämä yleensä tarkoittaa noin 5% vähemmän sinulle tilitettävää rahaa per tehty tilaus. 
 
Missään tarjolla olevista verkkokauppapaketeista ei myytävien tuotteiden määrää ole millään lailla rajoitettu, eli jopa halvimmalla palvelupaketilla on mahdollista pyörittää todella suurenkin valikoiman toimintaa. Myöskään käytettävissä olevalle levytilalle ei ole asetettu kattoa, joten tuotekuvia ladatessa ei joudu miettimään sitä, pitäisikö jotain jättää pois.
 
Lyhyesti sanottuna verkkokaupan perustaminen ei kuitenkaan juuri Shopifyn tarjoamasta ratkaisusta helpommaksi voisi mennä – jopa ilman minkäänlaista ennakko-osaamista tai perehtymistä ei kaupan peruskuntoon avaamiseen kovinkaan montaa minuuttia saa kulumaan. Toki kauppa kuin kauppa vaatii yksilölliset asetuksensa kuntoon ennen varsinaista käyttöönottoa, eivätkä tuotteetkaan sentään automaattisesti ilmesty myyntiin. Nämä toimenpiteet ovat kuitenkin erittäin selkeän ja helppokäyttöisen käyttöliittymän ansiosta vähemmän teknisenkin henkilön tehtävissä. Ylimääräinen transaktiomaksu saattaa kuitenkin saada harkitsemaan muitakin vaihtoehtoja.

2. Wix

Wix lienee useimmille tuttu erityisesti tavallisten nettisivujen tekoon tarkoitettuna helppokäyttöisenä kuukausipalveluna, mutta se tarjoaa palvelupaketteja myös omaa verkkokauppaa kaipaaville. Kuten Wixin tarjoamat nettisivuratkaisutkin, myös verkkokaupat pyörivät heidän omilla turvallisilla palvelimillaan – oman webhotellin hankinnalle ei siis ole tarvetta. Kaikki verkkokauppapaketit sisältävät myös yhden vuoden ilmaisen domainin (arvo noin 10-15€), joskaan valittavissa olevat päätteet eivät sisällä esimerkiksi .fi -domaineja. 

Suomalaiseen makuun valittavissa olevia maksunvälittäjiä on melko nuukalti, mutta tilausten laskuttaminen joka tapauksessa hoituu niin kotimaan kuin ulkomaankin kaupankäynnissä. Maksunvälittäjäksi on mahdollista valita esimerkiksi Wix Payments, Stripe ja/tai PayPal, joista jokainen toimii myös Suomesta käsin maksaessa. Erillistä Wixin omaa transaktiomaksua ei myynneistä lähde, vaan välistä otetaan vain maksunvälittäjän oma provisio-osuus, joka on yleensä 2-3% tilauksen loppusummasta. 

Vaikka palvelu onkin ulkomainen, löytyy kauppaan valittavista kielivaihtoehdoista myös suomen kieli. 

Kaupan ulkoasu on mahdollista valita yli 500 valmiista teemavaihtoehdosta, ja näistä jokaista pystyy muokkaamaan helppokäyttöisellä drag and drop -työkalulla omaan yritykseensä sopivaksi, ilman koodaustaitoja. On hyvä kuitenkin huomata, että ilmaisia näistä valmiista ulkoasuista on vain jokunen, ja lopuista saakin sitten pulittaa ylimääräistä. Myös kaupan muiden asetusten mukauttaminen ja tuotteiden lisääminen onnistuu helposti yksinkertaisen näköisellä käyttöliittymällä ilman suurta tietoteknistä osaamista. 

Wix asettuu vertailussa halvimpien vaihtoehtojen joukkoon, joten etenkin tiukemmalla budjetilla liikenteessä olevalle se saattaa olla houkutteleva vaihtoehto.

3. MyCashFlow

MyCashFlow on toinen täysin suomalainen palveluntarjoaja vertailussamme – valitsimme myös tämän sen suhteellisen suuren tunnettuuden vuoksi. Verkkokauppa pyörii palveluntarjoajan omalla turvallisella palvelintilalla, eli omalle webhotellille ei ole tarvetta – kuten muillakin vastaavilla palveluilla, on oman domainin hankkiminen joka tapauksessa erittäin suositeltavaa. 

Palvelussa on mahdollista ottaa käyttöön monia erilaisia suomalaisia maksunvälittäjiä, esimerkiksi Checkout, Paytrail tai Klarna. Lisäksi myös eurooppalaisia maksunvälittäjiä on jonkin verran saatavilla. Maailmanlaajuiseen kauppaan avun tuo PayPal. MyCashFlow ei veloita omasta puolestaan transaktiomaksua toteutuneista myynneistä, vaan ainoastaan maksunvälittäjä tulee ottamaan oman prosenttiosuutensa tilauksen kokonaissummasta (provision suuruus riippuu käyttämästäsi maksunvälittäjästä, usein noin 2-3% per maksutapahtuma).

Verrattuna moniin ulkomaisiin kilpailijoihinsa on MyCashFlown hintataso melko paljon muita korkeampi, ja varustettu useammilla ominaisuuksien rajauksilla. Halvimmassa tarjolla olevassa paketissa tuotteiden maksimimäärä on rajattu vain 200:n tuotteeseen, eli kovinkaan laajan verkkokaupan pyörittäminen ei korkeampaa kuukausimaksua maksamatta onnistu. Myös kuvien latailun kanssa saa olla tarkkana – 200 tuotetta, erityisesti yhtään useammalla tuotekuvalla varustettuna, saattaa melko nopeasti tukkia 500 megatavun levytilan (vertailuksi – yhden korkealaatuisen valokuvan koko pienentämättömänä on yleensä noin 5-6 megatavua).

Verkkokaupan kustomointi onnistuu joko viidestä ilmaisesta ulkoasupohjasta valitsemalla, tai vaihtoehtoisesti ostamalla uuden teeman palvelun omasta teemakaupasta. Mikäli budjettia riittää, on myös täysin kustomoidun ulkoasun tilaaminen mahdollista. Myös muita kaupan valmiiksi tarjoamia ominaisuuksia on mahdollista laajentaa maksullisilla ja maksuttomilla lisäosilla ja -palveluilla, kuten esimerkiksi tekstiviestimarkkinoinnilla.

Useita kilpailijoitaan kalliimmasta kuukausimaksustaan huolimatta suomalaisen asiakaspalvelun saatavuus, valmiiksi integroitu pakettikorttien luontimahdollisuus ja kotimaisen yrityksen tukeminen saattavat kuitenkin toimia voimakkaasti tätä vaihtoehtoa puoltavina tekijöinä.

4. Vilkas (Vilkas Now)

Vilkas on toinen vertailemistamme suomalaisista palveluntarjoajista. Vilkas Groupilla on valikoimissaan kolmeakin eri kokoluokan palvelukokonaisuutta – Now, Suite ja Go – jotka eroavat toisistaan muokattavuutensa ja ominaisuuksiensa puolesta hyvinkin merkittävästi. Keskitymme vertailussamme yksinomaan Vilkas Now -palvelupakettiin, sillä sen kohderyhmä (verkkokauppa, jossa myydään tuotteita kuluttaja-asiakkaille) lienee kaikista yleisin, ja se on samalla myös vaihtoehdoista hintansa puolesta heittämällä helposti lähestyttävin.

Kaikki Vilkas Groupin tarjoamat verkkokauppapalvelut pyörivät heidän omalla turvallisella palvelintilallaan, eli oman webhotellin hankinnalle ei ole tarvetta – tarvitset vain oman domainnimen. 

Vilkas Now -pakettiin saatavilla olevien maksutapojen määrä vaihtelee hieman valitsemasi palvelupaketin koosta riippuen, sillä halvimmasta Now S -paketista puuttuu muutama kalliimmista paketeista löytyvä kansainvälinen maksutapa. Kaikkiin vaihtoehtoihin saa joka tapauksessa niin kotimaiseen kuin ulkomaiseenkin kaupankäyntiin sopivan maksunvälittäjän käyttöönsä, mm. Klarnan, Checkoutin ja PayPalin. Vilkas ei veloita omaa transaktiomaksua toteutuneista myynneistä, vaan kauppialle tilitettävästä osuudesta vedetään välistä vain maksunvälittäjän oma prosentuaalinen provisio (yleensä 2-3%). 

Verkkokauppapaketteja on saatavilla neljässä eri koossa, S, M, L ja XL, halvimman paketin maksaessa 19€/kk (12kk sopimuksella). Now S -paketin halvasta hinnasta saa kuitenkin maksaa paketin puutteellisuudella – todella moni jo M-paketissa löytyvistä, hyvinkin olennaisista ominaisuuksista jää halvimmasta paketista kokonaan uupumaan. Näistä puuttuvista ominaisuuksista esimerkkejä ovat alennuskupongit, uutiskirjeet ja Google Ads – myöskään kielivaihtoehtoja ei voi asettaa yhtä enempää. Lisäksi paketti on varustettu vain 100 myytävän tuotteen rajoituksella. Tämän vuoksi sen voisikin sanoa sopivan parhaiten vain todella pienen ja/tai alkavan verkkokauppatoiminnan ensiaskeleille, ei isomman liiketoiminnan pyörittämiseen. 

Seuraavan koon Now M -paketissa löytyykin jo suurin osa kaikista saatavilla olevista ominaisuuksista, ja tuotteiden maksimimääräkin nousee kerralla 1000:n tuotteeseen. Kuukausimaksu humpsahtaa tämän ylöspäivityksen myötä samalla jo verrattain korkeaksi, alkaen-hinnan ollessa 48€/kk. 

Kauppansa ulkoasua on Vilkas Now -paketissa mahdollista muuttaa helppokäyttöisen drag and drop -työkalun avulla, eli minkäänlaisia koodaustaitoja ei tämän tekemiseen tarvita. Pohjana toimivan ulkoasun voi valita useammasta eri ilmaisesta vaihtoehdosta. Suurempaa kustomointimahdollisuutta toivovan on kuitenkin hyvä ottaa huomioon, ettei Now-paketissa muutosten tekeminen määräänsä enempää onnistu. 

Vilkas Groupin tarjoama verkkokauppapaketti on hyvin varteenotettava vaihtoehto sellaiselle, joka arvostaa suomalaista yritystä ja asiakaspalvelua, ja haluaa verkkokauppansa asennukselta ja käytöltä ennen kaikkea helppoutta. Hintatasoltaan se on ominaisuuksiinsa verrattuna jonkin verran korkeammalle asettuva kuin kansainväliset kilpailijansa. Halvimman palvelupaketin valinta ei useimmille kauppialle ole välttämättä kaikista paras ratkaisu, vaan käytännössä edullisin (järkevä) pakettivaihtoehto on Now M -paketti.

5. Squarespace

Squarespace on hieman kuten Wix – mahdollisesti tunnetuin normaalien nettisivujen palveluntarjoajana, mutta joka tarjoaa myös verkkokaupparatkaisuja kuukausimaksuperiaatteella. Muiden kokonaisvaltaisten verkkokauppapalveluiden tavoin tulee nettikauppasi pyörimään palveluntarjoajan omalla turvallisella palvelintilalla, eli oman webhotellin hankkimiselle ei ole tarvetta. Jokaisen verkkokauppapaketin hintaan kuuluu vuoden ilmainen domain (arvo noin 10-15€), mutta kyseinen tarjous ei sisällä mahdollisuutta esim. .fi-päätteisen domainin saamiselle.

Käytettävissä olevina maksunvälittäjinä palvelu tarjoaa esimerkiksi Stripen ja PayPalin, eli niin kotimaiset kuin kansainvälisetkin veloitukset onnistuvat ilman ongelmaa (Stripe on itsessään ulkomainen palvelu, mutta se sisältää mahdollisuuden esimerkiksi Klarnan käyttöön). 

Squarespacen verkkokauppapalveluissa edes halvimmassa pakettivaihtoehdossa ei myynnissä olevien tuotteiden määrää ole rajoitettu millään lailla. Samoten käytettävissä oleva liikennöintikaista (joka käytännössä määrittelee sivustosi maksimikävijämäärän/kk) ja tallennustila ovat rajoittamattomia – tuotekuvia saa siis latailla niin paljon kuin sielu sietää! Halvimman paketin ongelmaksi muodostuu lähinnä muutaman, usein varsin tärkeäksi koetun ja verkkokaupalle tyypillisen, ominaisuuden puute. Kyseisessä paketissa asiakkaan ei ole mahdollista luoda itselleen käyttäjätiliä, eikä esimerkiksi lahjakorttien myyminen/käyttäminen onnistu. Lisäksi tässä paketissa jokaisesta myynnistä menee 3% transaktiomaksu Squarespacelle maksunvälittäjän oman provision lisäksi, jolloin jokaisesta saamastasi tilauksesta otetaan välistä yhteensä noin 5-6%. Seuraavan hintaluokan paketissa Squarespacen oma transaktiomaksu on 0%. 

 Omaa kauppaansa on mahdollista kustomoida erilaisista valmiista ulkoasuteemoista valitsemalla, ja valmiita teemoja pystyy vielä edelleen muokkaamaan helppokäyttöisellä, visuaalisella editorilla. Mikäli osaamista löytyy, pystyy ulkoasun kimppuun hyökkäämään vieläkin ärhäkämmin muokkaamalla suoraan sivuston CSS:ää ja JavaScriptiä. Ulkoasun lisäksi kaupan ominaisuuksia voi laajentaa kolmansien osapuolten tarjoamilla lisäosilla, joista osa on ilmaisia, osa kuukausimaksullisia. Squarespace tarjoaa myös omaa kuukausimaksullista lisäominaisuutta, jonka avulla kotisivuilleen pystyy lisäämään kokonaan siihen integroidun ajanvarausjärjestelmän. Tämän avulla niin yrittäjälle kuin asiakkaallekin pystyy helpommin luomaan kokonaisvaltaisen verkkokaupan käyttäjäkokemuksen (ajanvarausjärjestelmän hinta 13-41€/kk). 

Squarespacen asettuu vertailussamme hinta-laatusuhteeltaan parhaimpien vaihtoehtojen joukkoon, mikä erottaa sen positiivisesti monesta kilpailijastaan. Tuotemäärän rajoittamattomuus, loputon levytila, käytön helppous sekä laajat ulkonäölliset ja sisällölliset kustomointimahdollisuudet tekevät siitä houkuttelevan vaihtoehdon monen eri yrityksen tarpeeseen.

6. BigCommerce

BigCommercesta on olemassa itseasiassa kaksikin hieman eri kokoluokan verkkokaupparatkaisua, Enterprise ja Essentials, mutta keskitymme vertailussamme ainoastaan Essentialsin ja sen ominaisuuksien läpikäyntiin.

BigCommerce on kokonaisvaltainen verkkokaupparatkaisu, joten kaikki toimii palveluntarjoajan omalla turvallisella palvelintilalla. Oman webhotellin hankkimiselle ei siis tässäkään tapauksessa ole tarvetta, ainoastaan domainin hankkiminen on suositeltavaa.

Palvelupaketteja on tarjolla kolmea erilaista ja suhteellisen laajalla hintaskaalalla, noin 30 dollarista peräti 300 dollarin kuukausimaksuun. Halvimmassakin vaihtoehdossa on tavalliselle kauppiaalle melko lailla kaikki tarvittavat omainaisuudet – kuitenkin esimerkiksi Shopifyn edullisimmastakin palvelupaketista löytyvä “hylätyn ostoskorin muistutussähköposti” siitä uupuu, ja sen saadakseen on kukkaroa oltava valmis raottamaan melko paljon lisää (n. 78$/kk). Lisättävien tuotteiden määrä, liikennöintikaista ja käytettävissä oleva levytila ovat kaikissa tilausmuodoissa rajattomia, mutta vuosittain sallitun liikevaihdon määrä vaihtelee 50 000 dollarista aina 400 000 dollariin asti, joskin tätä limittiä on mahdollista nostaa lisämaksua vastaan.

Kauppaan on mahdollista integroida niin suomalaisia kuin ulkomaisiakin maksunvälittäjiä, kuten esimerkiksi Klarna, Stripe tai PayPal. Toisin kuin jotkin muut palveluntarjoajat, BigCommerce ei veloita maksutapahtumista lainkaan omaa transaktiomaksua – tilaussummasta lähtevän provision osuus riippuu siis täysin vain käyttämäsi maksunvälittäjän omasta hinnastosta.

Verkkokauppasi kustomointi omaan makuun onnistuu helposti kooditaidottomaltakin valmiiksi tarjolla olevista ulkoasuista valitsemalla. Täysin ilmaisia ulkoasuja valikoimasta löytyy tällä hetkellä 12, kokonaisvalikoiman koostuessa yli 80 erilaisesta teemasta. Maksullisten teemojen hinnat pyörivät noin 200 dollarin tienoilla. Kaikkia ulkoasuja on mahdollisuus hienosäätää vielä tarkemmin omaan makuun sopivaksi helppokäyttöiseksi mainostettua drag and drop -tyylistä muokkaustyökalua käyttäen. Toki suuremmalla budjetilla liikkeellä olevalle myös täysin oman ulkoasun hankkiminen on mahdollista. Koodaustaitoinen tekijä pystyy lisäksi itse muokkaamaan sivuston CSS:ää ja JavaScriptiä.

BigCommercen palvelu on ominaisuuksiltaan varsin laaja, ja kaupan kustomointi omaan makuun onnistuu teknisesti taidottomammaltakin helposti. Hintatasoltaan se asettuu kuitenkin kalliimpien palveluntarjoajien joukkoon, joka saattaa niukemmalla budjetilla liikkeellä olevalle olla ratkaisevassa asemassa.

7. WooCommerce

WooCommerce on täysin ilmainen, WordPress-sisällönhallintaohjelman päällä pyörivä kokonaisvaltainen verkkokauppalisäosa. Koska kyseessä ei ole kolmannen osapuolen tarjoama valmis palvelupaketti, vaatii käyttöönotto oman SSL-salauksella varustetun webhotellin ja domainin hankkimista. Näiden yhteenlasketut vuosimaksut lähtevät noin 60 eurosta ylöspäin. 

WooCommerce on yksi maailman suosituimmista verkkokauppa-alustoista, ja sen tarjoamat ominaisuudet ja laajennusmahdollisuudet ovat periaatteessa lähes rajattomat. Lähtökohtaisella maksuttomuudella on kuitenkin oma hintansa – osa erikoisemmista lisäosista on ostettava erikseen yksittäisiltä kehittäjiltä, hintojen vaihdellessa hyvin suuresti lisäosan suuruudesta riippuen (yleensä noin 30-100$/lisenssi). Tavallisimmat lisäominaisuudet on silti useimmiten mahdollista löytää myös täysin ilmaisina versioina. Ilmaisina löytyvinä ominaisuuksina/lisäosina mainittakoon esimerkiksi uutiskirjeet, hylätyn ostoskorin sähköpostimuistutukset, alennuskupongit ja kampanjat, tuotteiden kustomontimahdollisuuden lisäys yms. 

Laajennusmahdollisuuksiensa ansiosta kauppaan on mahdollista integroida lähestulkoon mikä tahansa haluamasi maksunvälittäjä, mitä varten tarvitsee yleensä asentaa kyseisen maksunvälittäjän WooCommerce-lisäosa. Osalla yrityksistä nämä lisäosat ovat maksullisia, osalla ilmaisia. Esimerkiksi PayPalin, Checkoutin ja Stripen integrointi onnistuu ilman ylimääräisen rahan iskemistä pöytään. Koska WooCommerce on itsessään täysin ilmainen järjestelmä, ei se myöskään vedä toteutuneista tilauksista omaa transaktiomaksuaan välistä, vaan tilaussummista miinustettava kulu koostuu vain valitsemasi maksunvälittäjän mahdollisesta provisiosta (yleensä noin 2-3% tilaussummasta).

WooCommercea on sen varsinaista toiminnallisuutta laajentavien lisäosien lisäksi mahdollista muokata myös ulkoasunsa puolesta rajattomasti, ja valmiiksi saatavilla olevia teemoja onkin tarjolla varmasti tuhansittain. Teemoja on mahdollista löytää niin ilmaisina kuin maksullisinakin, ja valmiita teemoja voi lähes rajattomasti muokata joko itse koodaamalla tai käyttämällä jotakin olemassa olevista ulkoasujen muokkaustyökaluista. 

Jo ennestään WordPressiä käyttäneelle WooCommercen käyttöliittymässä navigointi onnistuu varsin helposti – nettikaupan kaikki hallinta ja asetusten säätö tehdään suoraan WordPressin normaalissa ohjausnäkymässä, WooCommercen omasta alavalikosta löytyvien linkkien kautta. Asetusten muuttaminen ja tuotteiden/kategorioiden lisääminen onnistuu suhteellisen helposti myös hieman kokemattomammalta kauppiaalta. Täysin puskista tulevalle ei WooCommercen (ja itse WordPressin) vaatima varsinainen asennusprosessi välttämättä aivan tuskastumatta suju, ainakaan ilman tarpeeksi tiedonhaluista asennetta ja hyvää käyttöopasta. 

WooCommercea voi parhaiten suositella sellaiselle, joka haluaa toisen yrityksen hoitavan kaupan asennustoimenpiteet ja kuntoonlaiton puolestaan – ellei yrittäjällä itsellään sitten ennestään löydy joko kokemusta aiheesta, tai vahvaa halua oppia. Käyttökuntoon laitettuna alusta tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet kaupan ominaisuuksien laajentamiseen ja hienosäätöön juuri omiin tarpeisiin sopivaksi, joko täysin ilmaiseksi tai kohtuullista lisämaksua vastaan. Itse alustan kuukausimaksuttomuus ja kokonaisuudessaan muihin verkkokauppapalveluihin verrattuna erittäin edulliset ylläpitokulut toimivat houkuttavina aspekteina yrittäjälle, joka haluaa satsata alussa enemmän päästäkseen jatkossa hieman vähemmällä.

Huomaa: Artikkelissa esitetyt palvelujen hinnat eivät sisällä arvonlisäveroa!

Jokaisen yrityksen verkkokaupalta vaatimat ominaisuudet ja siihen käytettävissä olevat (rahalliset) resurssit vaihtelevat suuresti, joten täysin yleispätevää “valitse tämä ja se on aina hyvä” tyylistä lopullista tuomiota ei vaihtoehdoista ole ulkopuolisena mahdollista antaa. Tee-se-itse -henkiselle yrittäjälle erittäin mainioita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Shopify ja Squarespace, joista molemmat nousivat vertailussamme esille hyvin positiivisesti hintansa ja palvelusisältönsä puolesta. Paljon kustomisointia kaupaltaan haluava tai isoja, jatkuvia kuukausimaksuja karttava hyötynee taas parhaiten WooCommercella toteutetusta verkkokaupasta, joko itse opeteltuna ja toteutettuna tai ulkopuoliselta toimijalta tilattuna. 

Yrityksen on kuitenkin parasta aina omista lähtökohdistaan miettiä, mihin on itse valmis rahallisesti sitoutumaan pidemmäksi aikaa, ja minkä vaihtoehdon tarjoamat toiminnallisuudet tarjoavat tarpeeksi mukautuvuutta juuri sen oman yritystoiminnan tarpeisiin. Onko kalliimpi kuukausimaksu liikaa juuri nyt, vai haluaisitko itse pystyä tekemään kotisivut alusta loppuun? Lisäksi vaakakupissa saattavat painaa esimerkiksi palvelun kotimaisuus ja helppokäyttöisyys. 

Varpusoft rakentaa tarjoamansa verkkokaupparatkaisut lähtökohtaisesti kuukausimaksuttoman WordPressin WooCommerce-lisäosan päälle, joskin pidämme vaihtoehtomme auki asiakkaan tarpeiden mukaan. Jos tarvitset verkkokaupallesi toteuttajaa niin ota yhteyttä, kerro projektistasi ja pyydä tarjous! 

Lue lisää verkkokauppojen toteutuksesta

Jaa postaus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email