Valotaulu "aika muutokselle"

WordPress-kotisivujen sisällön päivitys

WordPress-kotisivujen sisällön päivitys

Miten päivitän kotisivujeni sisällön?

Tuottaako kotisivujen sisällön päivitys vielä ongelmia? Yritetään selvitä siitä yhdessä! Kotisivujesi sisällön pitäminen ajan tasalla on erittäin tärkeää sivustosi kävijöiden kannalta. Joillekin se saattaa tarkoittaa sivuston päivittämistä kerran parissa vuodessa, toisille taas useamman kerran viikossa. Päivittämiseen kuluva aika riippuu täysin päivityksen suuruudesta, mutta esimerkiksi valmiiksi sivuilla olevien tekstien ja kuvien muokkaamiseen tai vaihtamiseen ei onneksi mene merkittävästi aikaa. Halutessasi esimerkiksi kirjoittaa uutisia/blogipostauksia tmv., lue erillinen oppaamme ”Blogin kirjoittaminen” (TULOSSA).

Opas on suunnattu erityisesti omalle asiakaskunnallemme, sillä sivuston rakentamiseen käytetyistä lisäosista riippuen sisällön päivitystavoissa on jonkin verran eroja. Mikäli kotisivusi on hankittu jostakin muualta, mutta ne on rakennettu hyödyntäen Elementor-lisäosaa, pitäisi oppaan neuvojen päteä täysin myös niihin.

Tässä oppaassa käymme läpi kotisivujen sisällön päivitysprosessin askel askeleelta.

Voit halutessasi katsoa myös videoversion tästä oppaasta: TULOSSA.

Voit halutetessasi myös ladata tämän oppaan PDF-muodossa.

Tutustu tarvittaessa myös muihin WordPress-sivuihin liittyviin oppaisiimme täällä!

1. Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään kotisivujesi hallintapaneeliin. Olet saanut hallintapaneelin nettiosoitteen ja kirjautumistunnukset siirtäessämme kotisivujesi omistajuuden sinulle (kuva 1.1).

Kuva 1.1 sisäänkirjautuminen
Kuva 1.1
 

Mikäli kotisivuillasi on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (Two-Factor Authentication), varmenna vielä tarvittaessa kirjautumisesi puhelimesi tunnistautumissovelluksella (esim. Google Authenticator, Authy).

2. Siirry sivulle, jota haluat muokata

Klikkaa sivun yläreunassa olevaa linkkiä, jossa lukee sivustosi nimi. Siirryt tällöin omille kotisivuillesi sisäänkirjautuneena WordPressin hallintaan, ja sivuston yläreunassa näkyy sivuston hallintapalkki. Siirry sivuillasi normaaliin tapaan sille sivulle, jossa haluat tehdä muokkauksia. Tässä tapauksessa teemme muokkauksia suoraan etusivulle. Klikkaa tälle sivulle siirryttyäsi hallintapalkissa olevaa linkkiä ”Muokkaa Elementorilla/Edit with Elementor” (kuva 2.1).

Sivun yläreunasta valitaan linkki
Kuva 2.1
 

3.1 Muokkaa haluamaasi sisältöä (kuva)

Klikattuasi yllä mainittua linkkiä sivuston vasempaan reunaan aukeaa Elementorin hallintapaneeli. Etsi sen jälkeen se sivulla oleva sisältö, jota haluat muokata. Huomaa, että ollessasi Elementorin muokkaustilassa, hiiren liikuttaminen sivun eri elementtien päällä näyttää ne valittavissa olevina elementteinä. Klikkaa sisältöä, jota haluat muokata. Tässä tapauksessa käytämme esimerkkinä kuvan vaihtamista uuteen (kuva 3.1.1).

Kuva 3.1.1. Valitaan sivustolta kuva muokattavaksi.
Kuva 3.1.1


Elementorin hallintapaneeliin aukeaa kyseistä elementtiä koskeva muokkaustila. Klikkaa muokattavaksi valitsemaasi kuvaa avataksesi kuvien latausikkunan. Jos haluamasi kuva on jo ladattu WordPressin mediakirjastoon, voit valita uuden kuvan sieltä. Vaihtoehtoisesti voit ladata kokonaan uuden kuvan tietokoneeltasi (Lataa tiedosto/Upload Files). Valittuasi haluamasi kuvan paina ”Ok”. Sivuston esikatselu päivittyy näyttämään uuden kuvan. Huomaa, että tässä kohtaa tekemäsi muutokset eivät vielä päivity sivuston vierailijoille näkyvään versioon – voit siis kokeilla eri vaihtoehtoja rauhassa (kuva 3.1.2)!

Kuva 3.1.2. Kuvagalleriassa valitaan, ladataanko kuva koneelta vai mediakirjastosta.
Kuva 3.1.2
 

Paina Elementorin hallintapaneelin alareunassa olevaa ”Päivitä/Update” nappia. Jos nappi jää vihreäksi eikä ”harmaannu”, paina nappia varmuudeksi uudelleen (kuva 3.1.3).

Kuva 3.1.3. Klikkaa alareunassa olevaa Päivitä-nappia.
Kuva 3.1.3


3.2 Muokkaa haluamaasi sisältöä (teksti)

Toimi samoin kuin kohdassa 3.1 elementin muokattavaksi valitsemiseen asti. Klikattuasi haluamaasi tekstikohtaa se aukeaa muokattavaksi Elementorin hallintapaneeliin. Muokkaa tekstiä haluamallasi tavalla paneelin tekstieditorissa (kuva 3.2.1).  Jos haluat lisätä tekstin sekaan kuvan tai kuvia, voit klikata tekstieditorin yläpuolella olevaa nappia “Lisää mediaa/Add Media”. Muista painaa Elementorin hallintapaneelin alareunassa olevaa ”Päivitä/Update” nappia tallentaaksesi muutokset! Jos nappi jää vihreäksi eikä ”harmaannu”, paina nappia varmuudeksi uudelleen.

Kuva 3.2.1. Muokkaa tekstiä tai lisää kuva tekstin joukkoon.
Kuva 3.2.1


4. Valmista!

Kotisivujesi tekstien ja kuvien muokkaamisen pitäisi olla nyt onnistuneesti ohitse. Muista käydä aina tarvittaessa poistamassa kotisivuiltasi esimerkiksi vanhat tapahtumat ja uutiset, tai päivittämässä hinnasto ajan tasalle.  Jos kotisivujesi sisällön päivittäminen itse ei mahdu omaan aikatauluusi, voit myös tilata meiltä sivuston päivityspalvelun, joko kuukausi- tai kertamaksuperiaatteella. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Jäikö jotakin epäselväksi, vai menikö kaikki pieleen? Ota yhteyttä info(ät)varpusoft.com niin katsotaan, kuinka voisimme auttaa!

Sujuvoita kotisivujesi ylläpitoa entisestään tutustumalla myös muihin opassarjamme artikkeleihin. Löydät muut kirjoittamamme oppaat täältä.

Jaa postaus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email