Valotaulu - "sinä pystyt siihen"

Lisäosien ja WordPressin päivitys

Lisäosien ja WordPressin päivitys

Helpoin askelein kohti parempaa tietoturvaa

WordPressin ja sen lisäosien pitäminen ajan tasalla on erittäin tärkeä osa kotisivujesi tietoturvaa. Vanhentunut WordPress tai vanhentuneet lisäosat saattavat mahdollistaa tietoturva-aukkojen hyödyntämisen ja kotisivujesi hallintapuolelle hakkeroitumisen. Kaikeksi onneksi näiden päivittämiseen ei tuhlaannu aikaa juuri ollenkaan, ja se on myös erittäin helppoa.

Tässä oppaassa käymme läpi tämän päivitysprosessin askel askeleelta.

Voit halutessasi katsoa myös videoversion tästä oppaasta: TULOSSA.

Voit halutetessasi myös ladata tämän oppaan PDF-muodossa.

Tutustu tarvittaessa myös muihin WordPress-sivuihin liittyviin oppaisiimme täällä.

1. Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään kotisivujesi hallintapaneeliin. Olet saanut hallintapaneelin nettiosoitteen ja kirjautumistunnukset siirtäessämme kotisivujesi omistajuuden sinulle (kuva 1.1).

Kuva 1.1 sisäänkirjautuminen
Kuva 1.1

 

Mikäli kotisivuillasi on käytössä kaksivaiheinen tunnistautuminen (Two-Factor Authentication), varmenna vielä tarvittaessa kirjautumisesi puhelimesi tunnistautumissovelluksella (esim. Google Authenticator, Authy).

2. Tarkastele päivitystä vaativia sivuston osia

Hallintapaneelin vasemmassa reunassa sijaitsevassa valikossa on linkki ”Updates/Päivitykset”. Mikäli sen vieressä näkyy jokin oranssi numero, on joko itse WordPressiin tai sen lisäosaan/-osiin saatavilla päivityksiä. Klikkaa kyseistä linkkiä päästäksesi tarkastelemaan päivitystä vaativia sivuston osia (kuva 2.1).

Kuva 2.1. Päivitettävät lisäosat näkyvät ohjausnäkymän reunassa.
Kuva 2.1

 

Klikattuasi kuvaketta siirryt listanäkymään, jossa päivitystä vaativat lisäosat ovat listattuna (WordPress Updates/WordPressin päivitykset). Mikäli itse WordPressiin on saatavilla päivitys, näkyy se lisäosien yläpuolella. Voit myös itse varmistaa onko päivityksiä saatavilla klikkaamalla ”Check Again/Tarkista uudelleen” painiketta (kuva 2.2).

WordPress-päivitys 2.2. Listausnäkymä.
Kuva 2.2

 

3. Päivitä lisäosat

Klikkaa listanäkymän yläosassa olevaa ”Select All/Valitse kaikki” valintaruutua valitaksesi kaikki lisäosat. Paina ”Update Plugins/Päivitä lisäosat” nappia päivittääksesi kaikki valitsemasi lisäosat (kuva 3.1). Lisäosien päivittämisessä saattaa kestää hetki, joten anna niiden ladata ja asentua rauhassa. Kun sivusto ilmoittaa kaiken olevan valmista, voit siirtyä pois sivulta.

WordPressin-päivitys 3.1. Lisäosien päivitys.
Kuva 3.1

 

4. Valmista!

Päivitystoimenpide on nyt valmis ja kotisivusi tietoturva on paljon paremmassa kunnossa! Muista tarkistaa päivitystä vaativat sivuston osat säännöllisesti.

Jäikö jotakin epäselväksi, vai menikö kaikki pieleen? Ota yhteyttä info(ät)varpusoft.com niin katsotaan, kuinka voisimme auttaa!

Jaa postaus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email